Työ- ja elinkeinoministeriö
Company details
Mini- search
Slogan

Omistajanvaihdos

Omistajanvaihdosprosessi voi kestää vuosia. Prosessi etenee tyypillisesti kolmivaiheisesti:

  1. Kiinnostus herää ja omistajanvaihdokseen liittyvistä asioista aletaan ottaa selvää.
  2. Valmistautumisen ja päätösten tekeminen voi kestää kauan, kuukausista vuosiin.
  3. Kun päätökset ovat kypsyneet, siirrytään toteutusvaiheeseen.
     


Hallitun omistajanvaihdoksen varmistamiseksi on syytä käyttää apuna neuvontapalveluja. Valtakunnallisessa Yritys-Suomi –puhelinpalvelussa yritysneuvojat antavat alkuvaiheen yleisneuvontaa myös omistajanvaihdokseen liittyen ja ohjaavat sinut edelleen asiaan erikoistuneiden asiantuntijoiden pariin.

Alkuvaiheessa tarvitset perustietoa, jota saat parhaiten omalla alueellasi järjestettävissä tilaisuuksissa.  Jokaisessa maakunnassa on tarjolla myös julkisten yrityspalveluorganisaatioiden henkilökohtaista neuvontapalvelua, jossa keskitytään juuri sinun tapauksesi erityispiirteisiin. Valitsemalla yrityssuomi.fi:ssä sijaintipaikkakuntasi saat näkyviin oman seutusi palvelut liittyen omistajanvaihdosasioihin.

Omistajanvaihdosprosessin vaiheissa voi olla tarpeen tukeutua myös yksityisiin asiantuntijapalveluihin. Omistajanvaihdosasioiden asiantuntijoita löydät esimerkiksi  Yritys-Suomen asiantuntijahausta.

Yrityspörssit tarjoavat mahdollisuuden tutustua yrityskauppojen markkinatilanteeseen. Suomen Yrittäjät ry:n yrittäjäpörssistä on hyvä aloittaa tutustuminen. Linkkejä ja oppaita löydät alempaa sivulta kohdasta Muuta hyödyllistä.

Katso myös

Yrityskaupan muistilista

Content

PALVELUT

SEUDUN PALVELUT

Search
Content
 
Content
Hakutulos
Seutu

Tapahtumat

Zone0

Kaikki seudun palvelut

Otsikko

Muuta hyödyllistä

Blog
Blog
Video
Blog
Blog
Katso myös