Työ- ja elinkeinoministeriö
Company details
Mini- search
Slogan

Yrityksen tai liiketoiminnan ostaminen

Jos olet hankkimassa yrityskaupalla koko yritystä, sinun on pystyttävä löytämään jokin luotettava tapa määritellä, minkä arvoinen yritys on.  Yleisiä laskentatapoja ovat muun muassa yrityksen lopetusarvo, omaisuusarvo ja tuottoarvon.

Jos ostat vain osan jostakin olemassa olevasta yrityksestä, puhutaan liiketoimintakaupasta. Liiketoimintakaupan etuna on se, että ostaja saa käyttöönsä esimerkiksi tarkoin määritellyt omaisuuserät ja vaikkapa asiakaskannan, mutta kaikki vanhat verovastuut ja muut piilevät riskit jäävät myyjäyhtiöön.

Voit myös olla tilanteessa, jossa yritystoiminnalle haetaan jatkajaa , joko perhepiiristä tai lähimmistä sidosryhmistä, kuten toimivasta johdosta, henkilöstöstä tai lähimmistä yhteistyökumppaneista

Yritysostoissa oikea kauppahinta on se, jolla kauppa syntyy. Hinta on pk-yrityksissä lähes aina kompromissi myyjän ja ostajan odotusten välillä.

On tilanteesi sitten mikä tahansa, on järkevää käyttää ulkopuolisen asiantuntijan apua selvitysten tekemiseen. Näin vältytään myöhemmin tulevilta yllätyksiltä.

Content

PALVELUT

SEUDUN PALVELUT

Search
Content
 
Content
Hakutulos
Seutu

Tapahtumat

Zone0

Kaikki seudun palvelut

Otsikko

Muuta hyödyllistä

Blog
Blog
Video
Blog
Blog
Katso myös